Wedding Story

Thursday, September 3, 2015

LONDON BRIDGE COOKIES



As salam ..
saat mengukis untuk sahabat dialam maya ..
sambil buat sambil makan sambil makan sambil buat lemah betul bila berdepan dengan almond@badam ni ...
ni belum yang kita bakar lepas tu salut dengan karamel tu ..
memang habislah sebalang macam ni
ni bahan dia kalau tak nak buat boleh tempah or order dengan akak
whatsapp jer kat sini 
019-232 2107 / kak umi
kalau nak buat sendiri ni bahan dia

LONDON BRIDGE COOKIES
Bahan:
125gm Butter*
130gm tepung kek*
100gm tepung jagung*
10gm tepung susu*
50gm gula icing*
1/4 sudu kecil garam*
1/4 sudu kecil esen vanilla*
1 biji kuning telur*
Cooking chocolate untuk salut biskut secukupnya.
Badam secukupnya bakar terlebih dahulu.
Caranya:
1.Satukan semua bahan bertanda * dan gaul hingga sebati.
2.Bubuh badam dalam adunan dan bentukkan ikut suka.
3.Bakar selama 20 minit dengan suhu 170Celcius.
4.Sejukkan dan salut dengan chocolate yang telah dicairkan.
dan inilah hasil kejadiannya...



No comments:

Post a Comment