Wedding Story

Monday, September 14, 2015

Chocolate Chip Cookies




yang baru yang sedap yang cute yang cantik yang molek yang melik-melik dari kami 
---->---> CHOCOLATE CHIP COOKIES 
yang nak buat side income ..yang nak makan..yang nak buat gift..pun boleh...
..apa lagi .. 
Whatsapp akak kat sini : 019-232 2107





Thursday, September 3, 2015

LONDON BRIDGE COOKIES



As salam ..
saat mengukis untuk sahabat dialam maya ..
sambil buat sambil makan sambil makan sambil buat lemah betul bila berdepan dengan almond@badam ni ...
ni belum yang kita bakar lepas tu salut dengan karamel tu ..
memang habislah sebalang macam ni
ni bahan dia kalau tak nak buat boleh tempah or order dengan akak
whatsapp jer kat sini 
019-232 2107 / kak umi
kalau nak buat sendiri ni bahan dia

LONDON BRIDGE COOKIES
Bahan:
125gm Butter*
130gm tepung kek*
100gm tepung jagung*
10gm tepung susu*
50gm gula icing*
1/4 sudu kecil garam*
1/4 sudu kecil esen vanilla*
1 biji kuning telur*
Cooking chocolate untuk salut biskut secukupnya.
Badam secukupnya bakar terlebih dahulu.
Caranya:
1.Satukan semua bahan bertanda * dan gaul hingga sebati.
2.Bubuh badam dalam adunan dan bentukkan ikut suka.
3.Bakar selama 20 minit dengan suhu 170Celcius.
4.Sejukkan dan salut dengan chocolate yang telah dicairkan.
dan inilah hasil kejadiannya...



BIRTHDAY CAKE



Journey of my life .. 
aqil kata, gara-gara tengok para pegawai datang audit dapur comel ummi ..
dah bertukar cita-cita pulak aqil ni,
tak apalah aqil apa-apalah janji kamu bahagia..geram juga nih ..habis tepung yang bersepah-sepah ni tinggal macam tu jerr...hmmmm memang bertuah ..sejak cita-cita nak jadi chef ni habis tepung ummi ..dulu nak jadi askar penuh dia susun askar mainan kat tangga ..lepas ni apa pulak agaknya ..

Mudah-mudahan lulus audit kali ni terima kasih Puan yang mengaudit ..Insha Allah segala bentuk bantuan sokongan dari semua pihak sangat-sangat akak hargai walaupun gigil nak tunjuk buku log almaklumlah ciput jerr income akak ni,
Alhamdulillah syukur ..dapat juga perhatian dari pihak-pihak tertentu ..rasa terkejut suka dan kecut semua ada ..terima kasih semua sahabat tanpa anda siapalah akak ni...

Hanya ini BIRTHDAY CAKE untuk tayangan perdana, 
sebab kakak kena belajar buat akaun sepanjang minngu ni ..aaaa..jangan gelak ..
Untuk tempahan dan pertanyaan 
Whatsapp akak : 019-232 2107