Wedding Story

Saturday, December 5, 2015

Farero Rocher Chocolate Cake


as salam 
edisi cuci mata pagi ahad pagi 
Chocolate cake 
terima kasih ita yang sentiasa membantu dan menyokong kami





Friday, October 30, 2015

BIRTHDAY CAKE


Hobi akak ..semua akak nak warnakan 
boleh order dengan akak 

BIRTHDAY CAKE
msg: 019-232 2107

FB Page; Ummis Oven Bakery





Monday, October 19, 2015

WHITE CREAM WEDDING CAKE



Terima kasih pada kak ann .. 
lama tak dengar berita tup tup message nak 2 tier cake ..
hijau krim yea ummi nanti akak datang amik .. dan inilah hasilnya ..setelah berkali-kali cik hubby komplen tak suka .. 
WHITE CREAM WEDDING CAKE  kali ni ..
cik hubby pun dah tau korean roses ..spiral roses ..little roses..baby roses ..
lepas ni aqil pulak ..dia mesti tau yaya rose..nana roses ..kan ..bunga yang kat Kesuma Lake tu..

Untuk Tempahan atau pertanyaan : 019-232 2107 / kak umiros
LIKE US AT FB PAGE: Ummis Oven Bakery





Wednesday, October 14, 2015

WEDDING CAKE NURUL dan LUQMAN

Dari mata turun kehati ..
WEDDING CAKE untuk Nurul dan luqman 
Terima kasih wila 
untuk pertanyaan whatsapp akak : 019-232 2107






Monday, September 14, 2015

Chocolate Chip Cookies




yang baru yang sedap yang cute yang cantik yang molek yang melik-melik dari kami 
---->---> CHOCOLATE CHIP COOKIES 
yang nak buat side income ..yang nak makan..yang nak buat gift..pun boleh...
..apa lagi .. 
Whatsapp akak kat sini : 019-232 2107





Thursday, September 3, 2015

LONDON BRIDGE COOKIES



As salam ..
saat mengukis untuk sahabat dialam maya ..
sambil buat sambil makan sambil makan sambil buat lemah betul bila berdepan dengan almond@badam ni ...
ni belum yang kita bakar lepas tu salut dengan karamel tu ..
memang habislah sebalang macam ni
ni bahan dia kalau tak nak buat boleh tempah or order dengan akak
whatsapp jer kat sini 
019-232 2107 / kak umi
kalau nak buat sendiri ni bahan dia

LONDON BRIDGE COOKIES
Bahan:
125gm Butter*
130gm tepung kek*
100gm tepung jagung*
10gm tepung susu*
50gm gula icing*
1/4 sudu kecil garam*
1/4 sudu kecil esen vanilla*
1 biji kuning telur*
Cooking chocolate untuk salut biskut secukupnya.
Badam secukupnya bakar terlebih dahulu.
Caranya:
1.Satukan semua bahan bertanda * dan gaul hingga sebati.
2.Bubuh badam dalam adunan dan bentukkan ikut suka.
3.Bakar selama 20 minit dengan suhu 170Celcius.
4.Sejukkan dan salut dengan chocolate yang telah dicairkan.
dan inilah hasil kejadiannya...



BIRTHDAY CAKE



Journey of my life .. 
aqil kata, gara-gara tengok para pegawai datang audit dapur comel ummi ..
dah bertukar cita-cita pulak aqil ni,
tak apalah aqil apa-apalah janji kamu bahagia..geram juga nih ..habis tepung yang bersepah-sepah ni tinggal macam tu jerr...hmmmm memang bertuah ..sejak cita-cita nak jadi chef ni habis tepung ummi ..dulu nak jadi askar penuh dia susun askar mainan kat tangga ..lepas ni apa pulak agaknya ..

Mudah-mudahan lulus audit kali ni terima kasih Puan yang mengaudit ..Insha Allah segala bentuk bantuan sokongan dari semua pihak sangat-sangat akak hargai walaupun gigil nak tunjuk buku log almaklumlah ciput jerr income akak ni,
Alhamdulillah syukur ..dapat juga perhatian dari pihak-pihak tertentu ..rasa terkejut suka dan kecut semua ada ..terima kasih semua sahabat tanpa anda siapalah akak ni...

Hanya ini BIRTHDAY CAKE untuk tayangan perdana, 
sebab kakak kena belajar buat akaun sepanjang minngu ni ..aaaa..jangan gelak ..
Untuk tempahan dan pertanyaan 
Whatsapp akak : 019-232 2107




Friday, August 28, 2015

WEDDING CAKE & HANTARAN


Salam sahabat salam ceria petang yang cerah,
 update blog harian sambil makan ubi goreng cicah sambal kicap,
 al maklum akak ni Johorean so makan apa-apa yang digoreng memang ada sahabat karib, 
sambal kicap
kicap dan cili dipisah tiada haha ..
Antara tempahan dari kawan-kawan ..
terima kasih kerana sudi menyokong akak walaupun jari jemari akak ni taklah sehalus mana ..
kalau dah hari-hari menyental kasut aqil  .....
 macam mana nak halus muluskan..
sabarlah tunggu aqil besar ..hang cuci kasut sendiri yea..umi nak pergi manicure pulaksss
amboiiii ..
Untuk Pertanyaan or Tempahan 
Whatsapp akak : 019-232 2107






Monday, August 24, 2015

VICTORIA SANDWICH CAKE


As salam..
sehari timbul berhari-hari tenggelam kadangkala mood tak ada kadang sibuk dengan budak-budak kecik kat rumah ni tak adalah kecik sangat pun cuma kadang dia perasan dia bongsu so memanjakan diri tu memang terlebih ..
dalam sibuk-sibuk tu memang wajib menyempatkan diri kedapur ..
dan inilah hasil kejadiannya...

Victoria sandwich kek
 ..yang simple dang sangat lemak dek kerana butter scs tu ..memang cepatlah lenyapnya dan kerapkali dijadikan hos meja makan untuk majlis-majlis makan meraikan tetamu..
Whatsapp akak: 019-232 2107