Wedding Story

Tuesday, April 29, 2014

GIRL CUPCAKE



 Masa untuk bergumbira, 
bermain dengan fondant doh bentuk mengikut hati dan perasaan yang sangat happy
Girl Cupcake decoration
siap sudah dan ini hasilnya 
but
itu singa 
aqil kata meowww...meowww 
menyakat jerr kerja dia yeaaa

 meow ..meow..meow ...


Sunday, April 27, 2014

DECO KERETA


Salam ..
Cerita semalam .. 
Kunjungan dari sahabat usahanita sangat menyenangkan hati
 ialah kadangkala bila rasa macam nak terduduk dek cabaran yang mendatang membuatkan kita 
kadangkala rasa hidup kat dunia ni seorang seorang berjuang cuba menempatkan diri di dalam barisan usahawan-usahawan yang sudah kukuh, 
akak yang baru 6 bulan berdiri mencuba dengan sedaya usaha agar terus berdiri agar sebaris dengan mereka orang kata kalau baby baru nak merangkak,
 cuba keluar dari zon biasa,
 mudah-mudahan Allah berikan keberkatan dan kejayaan dalam usaha akak ni,
Deco fondant kereta tempahan rakan akak ain dari team usahanita akak sangat-sangat akak hargai terima kasih sahabat.



Thursday, April 24, 2014

Door Gift Bag


 Salam untuk semua sahabat
Terima kasih untuk linda yang sudi berurusan dengan kami di Ummi's Oven Bakery
Goodies bag / DOOR GIFT bertemakan Frozen untuk anakanda tersayang Jasmine yang comel dan cute 
Happy Birthday sayang
semoga Jasmine berjaya didunia dan akhirat.



Khidmat kami mengikut tema dan budget yang diberikan oleh sahabat.
Pertanyaan disini
Whatsapp: 015-9261 7660 / SMS: 019-232 2107 (Kak Umi)

Tuesday, April 15, 2014

PIZZA COMEL


Salam pagi-pagi dah bergaduh dengan mixer ..
uli tepung untuk doh PIZZA comel comel ni rasa hilang semua stress tengok doh tu dok elok tak melekat dengan mangkuk..syukur mudah jalannya ..nanti duk pulak diam diam supaya lagi nampak cantik yea, supaya kamu jadi sedap dan enak bilak dimakan, 
campuran sos tu kena balance rasa dia, masam manis sayang cinta semua ada ..letak pulak lada hijau merah kuning taburkan pulak dengan parutan cheddar lepas cik mozarella renjiskan sedikit cik parmesan pulak akhirnya hiaskan dengan mayonis yang sedapppp bagi nampak meleleh..
so yummy
haaaaaa ni dia yang dah siap yang ni akak makAn dulu nak bagi rasa sedap ke tidak kan..kan..kan
sila.. sila.. sila



Saturday, April 12, 2014

HANTARAN PERKAHWINAN DANIA


Salam sayang sahabat..
Hari ini rasa seronok bermain dengan bunga-bunga walaupun hanya artificial flower
 tak sedar masa berlalu hati pun jadi berbunga-bunga ..
menyiapkan 
HANTARAN PERKAHWINAN 
 agar pengantin rasa gembira di hari bahagia mereka. 

Kepada bakal-bakal pengantin yang hendak booking hantaran 
atau 
SEWA DULANG HANTARAN
boleh
Whatsapp: 015-9261 7660 / SMS: 019-232 2107 (Kak Umi)




Thursday, April 3, 2014

Rehat japppp...

RAINBOW COOKIES


" Setiap kejayaan ada kisah kesukaran
Setiap kesukaran ada kisah kejayaan.
Terima kesukaran, dan bersedialah untuk berjaya."

As salam ..
untuk sahabat yang datang berkunjung kesini
 inilah wajah sebenar
 RAINBOW COOKIES 
kami.
Kami mencari sesiapa yang sudi menjana pendapatan bersama, bolehlah menjadi agen dan stokis.
Tiada yuran atau bayaran permulaan hanya bayaran untuk biskut atau cookies yang diorder atau ditempah sahaja.
Whatsapp: 015-9261 7660 / SMS: 019-232 2107 (Kak Umi)

Boleh datang kekedai comel kami untuk merasa cookies kami yang pasti sedap dan cute ..
 Ummi's Oven Bakery diLot 40, Ampang Waterfront 2, Jalan Ampang Bukit Belacan. Ampang Selangor Darul Ehsan.



Wednesday, April 2, 2014

HATI DAN JIWA





  Benarkah ..
disaat ini ketika ini 


Ada hati yang terluka
Ada tangisan dibibir mata
Ada derita meruntun jiwa
Ada jiwa yang tiada bernyawa
Moga luka boleh diubati
Moga jiwa hidup kembali
Moga hati tidak mati
Moga derita berlalu pergi
Siapa sangka siapa menduga
Bahagia dicari derita tiba
Mengadu nasib pada yang ESA
Moga tenang seluruh jiwa ....

232128