Wedding Story

Friday, January 24, 2014

Door gift murah untuk semua majlis




Menyiapkan gift@cenderahati untuk sahabat untuk majlis cukur jambul dan pertunangan ..
seronok bermain dengan warna juga aksesori yang comel-comel ni lekat sana lekat sini tampal sana tampal sini dan yeaaaa..siap boleh tidur lepas ni 
lega sekurang-kurangnya ringan beban tuan punya majlis ..ialah tugas akak adalah untuk membantu memudahkan perjalanan majlis.. 
jika nak tempah candy buffet or birthday party pun boleh call jerr no. kat bawah ni 
or
or sms:019-232 2107, 
whatsapp:015-92617660 - kak umi

Doorgift murah

Paper bag ~~~green;;pink;;;purple

cik bear boy and girls

marshmallow in jar ...sticker ;;;ribbon 

whatsapp:015-92617660 - kak umi

Wednesday, January 22, 2014

Doorgift in da House



Salam 
dapat mesej dari kawan baru dialam maya bertanyakan tentang doorgift untuk majlis pertunangannya
"Salam sis nak tanya ada tak sis buat doorgift untuk majlis pertunangan ..kalau boleh yang simple dan harga yang reasonable ..ialah saya baru bekerja so budget sis tau jer lah .."
Doorgift yang comel sentiasa menjadi impian dalam setiap majlis tidak kira majlis kenduri kahwin, cukur jambul ..masuk rumah baru..kalau boleh biarlah yang cute dan tidak membazir so ini juga jawapan akak ..
Salah satu produk perkhidmatan kami adalah memudahkan perjalanan majlis....boleh pilih yang mana satu yang ada dalam album kami atau kami akan ikut idea tuan punya badan agar sesuatu urusan itu menjadi lebih mudah dan senang 

 Cake in jar boleh pilih jar yang tinggi atau rendah
Harga ikut size-==
~~~pilihan kek:;;; rainbow, coklat;;;;sponge rainbow""'''cookies"''''marshmallow~~~

Muffin ~~~pilihan ;;;, coklat;;;;vanilla ..kiwi pun ada 
~~~~''''''''hanya RM2.50 ~~~
Saiz L~~~ribbon+plastic cover lutsinar 

Friday, January 17, 2014

Hantaran Creative Ideas Cupcakes


Selamat Pengantin Baru


Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan
Moga redha Allah bersinar selalu
Tanda bermula bahtera hidup
Dalam melayari bahtera rumahtangga
Ada masa tenang dan masa gelisah
Beginilah resam manusia
Tak lari dari ketentuan Illahi
Suami ketua isteri pembantu
susah dan senang hadapi bersama
Moga kekal ke anak cucu
Moga kekal hingga ke syurga



Friday, January 10, 2014

Chocolate Chip cookies ..inilah ceritaku





Salam .. cerita cookiesku
Chocolate chip cookies yang sentiasa mendapat tempat dihati kawan-kawan akak, 
dulu bila akak bercerita dengan rakan-rakan akak pergi belajar buat cookies semua ketawa ..mmmm sedihnya sebab kat hati teringin sangat nak buat cookies dengan cara yang betul ..tapi kena ketawakan pulak tapi tak apalah pekakkan telinga ..
jangan pekak selamanya sudah ..

Bila balik suruh cik hubby beli bahan siap tulis dalam kertas nanti lupa ..
karang suruh pergi lagi kena jelingan manja so buat persediaan awal-awal sebelum kena leter ...dan hasilnya anak makan sampai tak sempat nak letak dalam balang, 
minggu depannya buat bawa pergi rumah adik yang setia menjadi tukang rasa dan komen ..wahhhh komen positif siap bagi duit suruh beli barang seronok..seronok..
kakak pulak kata buat lebih dia pun nak wahhh..
bila dapat $$$ makin happy dan makin banyak akak buat hee..he 
tak sia-sia belajar dengan Mrs.Wong 

Kini Alhamdulillah cookies ni , 
menjadi salah satu produk yang mesti dikedai akak yang comel tu nak rasa datanglah ..rasa tak kena charge tapi kalau nak satu balang kena bayar yoo..he..he dipersilakan datang kekedai comel akak diAmpang Waterfront 2 ..

Thursday, January 2, 2014

Ayam masak merah Aqil




Pagi-pagi dah pesan hari ni adik nak ayam masak sambal yang manis tu ..okey dan umi dia pun bersilat kat dapur dan inilah hasilnya ..bolehlah cuba untuk memenuhi permintaan anak bongsu yang pot pet..pot pet dari malam tadi asyik tanya afiefah BFF dia ..ha..ha mesti sunyi tu tak ada kawan nak bergaduh dalam kereta .. dua tahun pergi dan balik sekolah sama kali ni seorang sebab fiefa dah masuk sessi pagi, tinggallah aqil seorang sessi petang tak apa dik sabar tahun depan adik dah masuk sessi pagi boleh balik sama lagi dengan afiefa yea ..

Ayam masak merah Aqil:
Bahan-bahan:
1/2 ekor ayam
sedikit garam kunyit

* Bahan-bahan kisar
4-5 biji cili kering
1 cm halia
2 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
1 biji tomato-potong dadu
1/2 cawan sos tomato

* Bahan Hias..ikut suka
1/2 biji bawang besar- potong bulat
kacang peas secukupnya
*akak letak gula sikit ..
Cara-cara:
Bersih ayam. Potong kecil-kecil dan gaul dengan garam kunyit. Goreng sehingga 2/3 masak
Tumis bahan kisar kecuali sos tomato dan tomato sehingga naik bau. Kemudian barulah masukkan sos dan buah tomato.
Tumis sehingga naik minyak.
Masukkan ayam.
Biar kuah jadi pekat. Sekali sekala hendaklah digaul balikkan.
Bila kuah dah pekat bolehlah masuk bahan-bahan hias. 
Biar 2 minit. 
Kemudian padamkan api ..selesai siap ayam masak merah yang simple lepas ni boleh makan, dengan nasi putih dan sayur kobis goreng.

Wednesday, January 1, 2014

Kek Hantaran hijau, putih dan merah jambu yang manis





Kek hantaran untuk sidia ..terima kasih dik..
bermulalah diari 2014, semoga hari-hari yang mendatang membawa keindahan dan kebaikan bagi kita semua, 
azam untuk memperkukuhkan ekonomi keluarga agak sedikit tercabar dengan kenaikan harga barang tapi Insha Allah ..Allah Maha Adil untuk setiap hambaNya yang berusaha. 

Untuk tempahan boleh:
sms kak umi 019-232 2107
PM Facebook Umi Rosmah