Wedding Story

Tuesday, April 30, 2013

PANDAN LAYER CAKE

 great memories begin with ... a small bite

Terima kasih Dayah ..kek pandan layer berhiaskan strawberry 

Monday, April 29, 2013

Bright red cuppies

 great memories begin with ... a small bite
Doorgift untukmu ..

Sunday, April 28, 2013

Homemade aiskrim kek


greatmemoriesbegin with ... a small bite


sila-sila cuci mata berminat hanya sms akak di 019-232 2107
homemade aiskrim kek untuk dilla ..terima kasih dilla

Thursday, April 25, 2013

TOPPED FRUIT CAKE

 great memories begin with a ..small bite


Syukur pada Allah masih memberi rezeki buat kami .. 
topped fruit kek, kek ni menduduki tangga teratas dalam carta akak minggu ni, sponge kek resepi istimewa kami dilapisi dengan kastard bercampur buah-buah dalam tin @ cocktail dihiasi dengan susunan buah peach dan buah strawberi ditutup dengan agar-agar segera yang berperisa vanilla .... menjadikan kek sangat lembut dan lembap ..memang pasti sedap .. 
teringin nak mencuba sms akak di 019-232 2107 (kak umi) 

Thursday, April 18, 2013

CREAMPUFF

 great memories begin with ..a small bite
 
Dua hari yang paling sibuk  melayan cik creampuff yang gebus ni , seronok juga tak adalah masa terbuang macam  tu jerr ..dapat duit poket pulak tu ..ehemmm ..mata duitan juga akak ni .. lepas ni nak memahirkan diri kat cik eclair sayang pulak pergi kelas tapi tak buat ..dan yang jadi mangsa cuba try test  sedap ke tak sedap adikku yang kat semenyih nuuunn ...dia jer  yang sanggup melayan kerenah kakak dia ni yang suka membaking .. kalau tak sedap dah tau dah bila tengok mata dia yang bolat tu ..kalau sedap mesti dia kata lain kali buat macam ni ..bukan yang hari tu ...dan  kakak dia ni jawab tauuuu  ...cekodok pisang yang dia buat memang sedap kalau dia buat berebut kami semua ..jangan gelak memang betul lagi satu laksa Johor dia memang mabeles cik jah .. kami satu family memang suka makan so .. nak join tak ...

Wednesday, April 17, 2013

Walnut carrot cake

 great memories begin with ... a small bite
 
Kek carrot berwalnut dengan cream cheese frosting .
Tiba masa untuk memarut carrot ..bila dah siap untuk kek, ...buat untuk diri sendiri yang lebih lepas tu bila tiba untuk toskan carrot tu ..jus dia minum pulak memang segar sayang kalau nak buang jus carrot tu elok untuk tubuh badan kita kan ..alasan yang kuat dan pasti boleh diterima ...
Terima kasih untuk Puan Haniza dan suami En.Ayin.

Tuesday, April 16, 2013

Kek Chocolate kepakaran kami

 great memories  begin with a .. small bite
 
Salam ramai yang bertanyakan lokasi bakery kami ..
kami beroperasi dari rumah di Ampang, kami memberi khidmat penghantaran disekitar lembah kelang ..
kepakaran kami kek chocolate sesuai untuk semua majlis,
 kami juga menyediakan pelbagai jenis kek dan biskut mengikut kehendak pelanggan.
 Untuk tempahan sms kak umi di 019-232 2107 atau email: umiross5395@gmail.com atau FB: Umi Rosmah

Monday, April 15, 2013

SET COLLAGEN PLUS VITAMIN E

 
  
SET COLLAGEN PLUS VITAMIN E
 
1SET / RM50 (free postage)
 
- Mencerahkan kulit wajah.
- Mengatasi kulit kusam
- Menghilangkan kesan-kesan jerawat juga jeragat
- Menjadikan tona kulit wajah menjadi sekata
...

Caranya;
- Cuci muka dengan sabun collagen
- Sapu krim collagen malam pada waktu malam
dan siang pada waktu siang

Sangat mudah tiada pengelupasan..

akak gunakan sendiri ..balik bercuti dari Terengganu kulit lebam, kusam dengan jerawat mungkin terlalu banyak makan seafood..almaklum sotong, ketam, ikan segar baru naik dari laut  dicelup dalam tepung dan digoreng depan mata ..apa lagi selera tak ingat lain dah ..saat yang tak boleh lupa kami bertanya mana nasi ..pak cik yang goring tu geleng kepala ..adik kata mana ada nasi kena makan macam ni  ..huuuupppss biar betul ..semua orang kat situ tersenyum ..malunya ..cuba sekali memang sedap apa lagi berkali-kali habis satu pinggan ..dan bila balik jerawat tapi bila anak buah bagi ni dalam masa 3 hari kulit jadi normal balik tak menggelupas ..pedih pun tak ada ..lega so nak bagi kat kawan-kawan pun rasa yakin sebab akak dah cuba ...sms akak untuk pertanyaan yea
 

Sunday, April 14, 2013

ALPHA LIPID



Discount 10%  ..
 penghantaran sekitar ampang percuma sms kak umi untuk pertanyaan ..

Thursday, April 11, 2013

Cake .. chocolate

 great memories begin with a ... small bite
 
Order dari sahabat lama ida .. akak buat dalam bekas yea untuk makan-makan family .. oraiiittt boleh saja ..tepat pukul 11.30am dia sampai dan dia sememangnya menepati janji seminit pun tak lewat ..terima kasih ida ..jumpa lagi

Wednesday, April 10, 2013

Baby cupcake

 great memories begin with a ... small bite

Suka sangat buat deco untuk baby & budak-budak comel macam baby daisy ni
terima kasih untuk mummy and daddy baby daisy seronok dapat pegang dia, cium sikit baby wangikan ..bangun tidur pun wangi ..aqil kata wongi lah baby ni tapi dia girl adik tak boleh cium dosa oppppss ialah betul tu so adik tengok jer yea, umi  bawalah dia balik haaaa???? mana boleh mummy dia nangis nanti ..  aduhaiii

Tuesday, April 9, 2013

Cakekasih ummi's photostream

P1110964P1110957P1110955P1110912P1110885DSCN2776
DSCN2765DSCN2647DSCN2720DSCN2701DSCN2674DSCN2672
DSCN2641DSCN2614DSCN2605DSCN2591DSCN2587DSCN2584
DSCN0483DSCN0474DSCN0459 - CopyDSCN0413DSCN0403DSCN0347

Antara koleksi gambar-gambar yang akak buat tempahan dari kawan-kawan yang sentiasa memberi sokongan ..amat-amat akak hargai ..bermula sebagai hobi ..suka-suka mengisi masa lapang syukur kini telah mendapat perhatian pihak-pihak tertentu memberi peluang akak untuk mengembangkan bisnes akak yang comel ni ..terima kasih cik-cik pegawai yea ..jasamu tetap dikenang ..

Saturday, April 6, 2013

Boy cupcake

 
Great memories begin with ... a small bite
 

Salam enjoy sangat akak dapat buat cupcakes versi macam ni, senang hati tak sampai 20 minit siap deco 8 pcs cupcakes ni, cupcakes untuk Imran dalam dia cheddar cheese cupcakes, resepi baru yang baru perolehi hasil menuntut minggu lepas, berbaloi rasanya bayar untuk belajar resepi kali ni antaranya cheddar cheese ccakes, oreo ccakes, lava ccakes dan mocca moist cakes, terima kasih cikgu masakku ..tapi harganya pun boleh tahan dan sudah semestinya harga dia umi charge lebih sikit yea kawan-kawan ..terima kasih KE order ni untuk hensem boy kesayangan mummy dan daddy.

Wednesday, April 3, 2013

KHALEEF CAKE

 great memories begin with a .. small bite 

Sejuk rasa hati bila tengok muka cute khaleef biar pun hanya dimuka buku ..
risau darah naik lagi bila buka pintu ..
baiklah duk dalam rumah ni diam-diam istighfar banyak-banyak jaga mata dan telinga kerana hidup kita hanya seketika ..ayat memujuk hati sendiri huuuu