Wedding Story

Tuesday, March 26, 2013

Topped fruit cake

 great memories begin with ... a small bite
 
Salam edisi tayangan tengahari menambahkan rasa peot yang dah sedia lapar ni bertambah lapar ..akak suka buat kek apa nama dia topped fruit kek orang putih kata orang melayu kata kek yang atas dia buah sebab stoberi tu sungguh menggoda kalbu ..rasa dia yang masam masam manis uishhh tak tertahan satu kotak untuk kek satu kotak untuk kak umi ..lebih peach dia buat air letak ais mak aiiii ...aqil lalu pun tak perasan ..umi!!!umi kata nak diet ...diet esok jerlah hari ni umi cancel ..esok sambung bolehkan ..kan..kan..kan


Sunday, March 24, 2013

Chocolate cake

 great memories begin with ... a small bite
 
Terima kasih Puan Munirah ..kek coklat untuk ayu dan aziem ..agak kalut juga buat kek ni kalau boleh biar semua puashati ialah bagi budak-budak hari lahir adalah hariyang ditunggu-tunggu dan umi pun memerah otak untuk mentafsirkan apa yang di minta ..inilah hasilnya harap semua suka ..terima kasih

Saturday, March 23, 2013

MIX FRUIT MUFFIN & CREAM PUFF STORY

 mix fruit muffin
 

mini cream puff
 
Kesibukkan menyiapkan tempahan dari rakan-rakan untuk majlis doa selamat dan makan-makan family ..terima kasih semua sahabatku yanng baru dan yang lama yanng masih menyokong dan memberi dorongan supaya terus berdiri dari kak umi baru bertatih dan kini baru belajar nak berjalan kalian sentiasa ada disisi ..terima kasih sahabatku
mix fruit muffin untuk cikgu sarah ..cream puff untuk katering buat comel-comel biar sekali ngap jerr hhaaaa..kan senang rasa seronok dan puashati bila kawan-kawan suka hilang penat ..orang kata sebagai tukang masak kepuasan tu bila orang suka makan apa yang kita masak ..kak umi uli doh tu dengan rasa penuh kasih sayang seolah-olah yang nak makan tu anak kak umi sendiri ..kiera kata umi buat doh tu macam baby pulak ..ialah makanan harus dihormati, anakku .. tak palah kita sambung lain kali yea oven tu dah berbunyi kringggggg minta dijenguklah tu ..salam sayang  

Monday, March 11, 2013

PANDAN LAYER

 
 
 great memories begin with a small bite ..


Dua tiga hari ni Alhamdullillah rezeki untuk anak Allah beri mungkin hari pandan layer kot sebab semua tempahan yang datang dari sahabat semua pandan layer, kak umi suka sebab inilah kepakaran akak ..so insyaallah tak ada masalah ..semua berjalan lancar..
tempahan kat atas tu dari kak maz & friends untuk sicumel ita ..hepi besday tot moga bahagia sentiasa sehingga ke syurga ..aminn

Thursday, March 7, 2013

Gema puisi sidia yang mengangkat senjata


 Puisi untuk anak bangsaku  ...
(copy dari Kelab Penyokong PDRM )


ketika sulu datang menyerbu
kita semua masih termanggu
ketika sulu datang menyerbu
kita bermenung menongkat dagu
ketika sulu datang menyerbu
kita sibuk dengan ideologi partiku
ketika sulu datang menyerbu
kita cepat tuduh melulu
ketika sulu datang menyerbu
kita kata arrghh... itu bukan urusanku
ketika sulu datang menyerbu
itu masalahmu bukan masalahku
ketika sulu datang menyerbu
kita bertelagah tidak kira waktu
ketika sulu datang menyerbu
kita kata salah parti yang itu

kini sulu sudah bertamu
kita masih mencerca bercelaru
bendera negara menjadi abu
diinjak, dihina negara pengganggu

bangkit semua taulan malaysia
berganding bahu kita bersatu
terjah gagah musuh pengganggu
kerana MALAYSIA TANAH TUMPAH DARAHKU..

teringat umi lagu tangisan sianak kecil ...