Wedding Story

Sunday, November 25, 2012

PELANGI CAKE

 great memories begin with ... a small bite

Bila hati sedang berbunga-bunga semua indah saja ... kadangkala rasa juga lara jadi sebagai penghibur pandang saja pelangi yang penuh keindahan dan diabadikan melalui karya seniku idea dari mummy fiefa ..tapi pelangi memang sangat indah 
terima kasih ita dan fiefa ..adik yang sangat cute 


great memories begin with ... a small bite

Thursday, November 22, 2012

CHOCOLATE CAKE



great memories begin with .. a small bite 

silalah cuci mata yea ..hari ni mood kurang sikit tak taulah kenapa slow sangat  ni bye ..
                                                              
great memories begin with .. a small bite 

Tuesday, November 20, 2012

DEEPAVALI CAKE

 great memories begin with ... a small bite
Terima kasih ita yang sentiasa memberi sokongan dan semangat  untuk terus berdiri  terima kasih sekali lagi 

great memories begin with ... a small bite

ANGRY BIRD

great memories begin with ... a small bite 

Order dari kawan baru di alam maya .. 
minta edible angry bird untuk anak tersayang ..dan dia beritahu sangat puashati dengan kek dan harga lega rasanya,memang hilang rasa penat bila dihargai kan..kan..kan

great memories begin with ... a small bite 

Sunday, November 18, 2012

Kek Hantaran

 great memories begin with ... a small bite

Seronok bermain dengan warna ..membina seuatu yang ada dalam khayalan bagus jugakan ..puas memikir macam mana nak buat batu kerikil bagi nampak real ..puas ku membelek kek ni campurkan warna tapi tak cantik ...at last kiera hulurkan gula-gula yang dia makan ..sebiji macam batu umi ambil ni yea tapi kena ganti tau...mm .. kita pegi popular .. ya lah ..kiera peace ... terima kasih cik kiah luv u ..

great memories begin with ... a small bite

Thursday, November 15, 2012

Carnation inspired

 great memories begin with ... a small bite 

Saat buat kek ni ia amatlah mencabar kesabaran ..wahai fondant ko bila sejuk jer mulalah lembik macam sotong langsung tak boleh nak bentuk ..kena biar sekejap baru boleh pegang nak siapkan sebiji kek ni umi ambil masa hampir dua hari itu untuk cover luar sahaja ..tak kira yang umi buang sebab letak jer atas kek pecah ..tapi redha hujan yang datang memberi seribu rahmat ..kat hati nak nangis pun ada ..syukur umi siapkan bunga dia lebih awal kalau tak ..tak taulah camna rupa dia .. terima kasih ekin dari serdang ..dari jauh datang umi sangat menghargainya terima kasih dik ..semoga apa yang dirancang berkekalan bahagia hingga keakhirnya ..

great memories begin with ... a small bite 

Wednesday, November 14, 2012

Bunga pom-pom

Salam hari ni umi lari sikit dari tajuk yea ..saja mengisi masa lapang dengan bunga pom-pom ni ..niat dihati nak buat  hiasan kat paper beg untuk cenderahati masa majlis doa selamat aqil nanti ... ok juga kan jimat-pun jimat yang lebihnya rasa puashati sebab buat sendiri ..umi tunjuk cara nak buat dia untuk adik-adik yang nak buat majlis boleh juga buat bunga telur cuma tambah tangkai dengan reben bagi jurai-jurai sikit mesti cantik lagi satu poket taklah bocor sangatkan ...


Tuesday, November 13, 2012

Simple deco door gifts

 great memories begin with ..a small bite

Simple deco untuk akad nikah sebagai buah tangan ...
buat lebih sebab umi nak letak  dekat kedai anak sedara Ennay Saloon di Econsave ditepi MRR2
juga booth di Metro Point Kajang depan Gullatis setiap hari ahad dari jam10 pagi hingga pukul 6 petang.
 silalah singgah ke situ.

great memories begin with ..a small bite

Zebra Creampuff

 great memories begin with ... a small bite

Order dari ina bukit indah ..creampuff untuk majlis harijadi anakanda tersayang 
terima kasih ina suka dengar dia bercakap loghat nogori hingga terkadangkala umi pun terikut juga ..happy birthday dania dan tahniah dapat result yang cemerlang moga cemerlang sampai bila-bila ..

great memories begin with ... a small bite

Friday, November 9, 2012

Apam polkadot dot..dot

 great memories begin with ... a small bite

Seronok buat apam polkadot ni bermain dengan warna, pergi kelas untuk suka-suka nak buat nak bagi kemas, nak tau skill  ialah bagi setengah orang tak perlu semua tu tapi bagi umi ia perlu untuk lebih mahir dan tersusun ..sekarang tak sangka pulak tempahan untuk polkadot ni bertambah dari hari ke hari ..sangat sesuai untuk diletak sebagai salah satu menu atas meja teh atau candy buffet dengan warna-warna yang sangat sweet insyaallah mesti tergoda juga terliur nak merasanya ..
so kalau teringin nak polkadot dot..dot kata asst. umi tu :
 sms umi di =>  019-232 2107

great memories begin with ... a small bite

Wednesday, November 7, 2012

Canteq Studio




Lega dapat menunaikan permintaan dari sahabat dialam maya ..alpha lipid  ..terima kasih banyak-banyak kerana percayakan kami ..dua hari umi tertanya-tanya alamat kat mana tak berbalas rupanya cik suami yang bank in nak buat surprise kat darling tersayang ..haiii bertuah badan  dik.. 
untuk pertanyaan dan tempahan sms : 019-232 2107 (kak umi) 


Tuesday, November 6, 2012

Terasa

Pink CupCAKE


great memories begin with ... a small bite


tiada kata-kata seindah bahasa 


tiada gambar seindah lukisan

dan berbudi pada yang tahu menghargai

Monday, November 5, 2012

Bunga-bunga cinta

 great memories begin with ... a small bite
Silalah cuci mata yea ..
umi ada tugasan dengan oven ooo cik oven banyak kerja kita hari ni

great memories begin with ... a small bite

Sunday, November 4, 2012

Swirl Chocolate creamy

 great memories begin with ... a small bite
Swirl chocolate creamy untuk majlis makan-makan terima kasih Cikgu Ana

great memories begin with ... a small bite

Saturday, November 3, 2012

Chocolate Ball


 great memories begin with ... a small bite

Chocolate ball request dari seorang sahabat yang sentiasa memberi sokongan pada umi
nampak mudah tapi agak rumit sikit ..
sesuai untuk dijadikan sebahagian dekorasi dulang hantaran, cenderahati untuk tetamu, salah satu hidangan dimeja "candy buffet" yang pasti menambat selera sikecil, 

Untuk daya tahan umi cadangkan perisa dari kek butter, kek oren atau kek chocolate setelah dua tiga kali mengikuti kelas untuk choc. ball ni umi rasa kek chocolate lebih sedap berbanding perisa lain ...betullll
chocolate memang sedap ..asyikkk
Seandainya teringin merasai betapa sedapnya choc. ball jangan malu-malu
sms umi di 019- 232 2107  

great memories begin with ... a small bite

Thursday, November 1, 2012

Sweet and cute cuppies

 great memories begin with ... a small bite

Terasa lega dapat siapkan cuppies dengan dibantu anak buahku nad... walaupun nampak simple tapi dengan kuantiti yang banyak membuatkan diri terasa lelah, kerana kualiti dan kekemasan perlu dijaga, cuppies untuk door gift terima kasih  pada mak su dan nadzura tanpa bantuan kalian mau pitam umi ..ok next giliran untuk sahabat baru dialam maya ok bye umi nak sambung tugas... 

great memories begin with ... a small bite

Chocolate cake

 great memories begin with ... a small bite

Terima kasih cik ta nice deal with u  ..
letak bunga-bunga sikit bagi nampak happy 

great memories begin with ... a small bite

Love in Paris

 great memories begin with ... a small bite 

Terima kasih untuk sahabatku, bakal pengantin juga pembantu umi..nad .. yang memberi idea, lari dari yang biasa tapi nampak sweet sangat .... umi yang terlebih suka nak buat ni perasan pun ada juga heee tak apakan dah penat buat masa untuk senyum pulak kan..kan..kan mak su ...la..la..la masa untuk zzzZZZzz ..